Annonse


Nett-surfere leser mest

Norske undersøkelser støtter funn i flere utenlandske: De som leser aviser på nettet er menn, de har høy lønn, og de har bedre utdannelse enn gjennomsnittet.
Og nye grupper blander seg inn. 48 prosent av norske tenåringer opplyser at de har tilgang til Internett.

Norsk Gallup har undersøkt utviklingen på Internett – sett med norske mediaøyne. Undersøkelsen er gjort for digi: media.

En trussel mot papiravisene?
Erfaringene viser at aviser tilpasser seg det nye klimaet. Da fjernsynet kom var det i en del redaksjoner røster som hevet seg mot den nye konkurrentet og mente at man ikke skulle kaste bort trykksverte på det nye mediet. I dag satser mange aviser tungt på å bringe mye stoff om fjernsynet.

Undersøkelsen hevder at nordmenn er verdensmestere i avislesning, men vil ha verden presentert gjennom lokale øyne.

Annonse


Og det hevdes også at :- Foreløpig er det like riktig å hevde at surferne blir avislesere som at avislesere blir surfere.

Papir hjemme – Internett på jobben
Det må være betryggende for norske redaktører at det er avisene på nettet som blir mest lest. Om det er like betryggende for sjefer på forskjellige arbeidsplasser at trafikken på nettet er høyest fra klokka 11 til kl. 13 er mer usikkert.

Hvem har tilgang til Internett?

71 prosent av surferne er menn.
30 prosent er i aldersgruppen 20 – 29 år.
48 prosent har utdannelse på høyskolenivå.
Omlag en tredjedel tjener over 350 000.
I Oslo oppgir hver tredje at hun surfer, mens Hedmark er det fylket som har færrest brukere – omlag hver tidende har tilgang.
Og bruken er blitt tidoblet på ett år!