Annonse


Internett i Finmark

Tre jenter fra det lille tettstedet Rypefjord forteller til Finmark Dagblad om endrede sosiale mønstre blant ungdom i bygda. Stadig flere bruker Internett på fritida som et sted å hente informasjon. Det helt store ved Internett er likevel prategrupper eller IRC.

Ungdommene i bygda har tatt initiativet til å få opprettet sitt eget treffsted kalt Kanal Rypefjord. Dette brukes som et av utrolig mange møtesteder på Nettet.

Jentene innrømmer at de bruker flere timer daglig til oppkobling mot pratelinjer på Internett. Dette er småtterier sammenlignet med hvor lang tid de som er verst hekta bruker.

Nylig ble det arrangert IRC-treff i Hammerfest. Dit kom folk fra Alta og Indre Billefjord og andre småplasser i Vest-Finmark. Jentene syntes det var kjempespennende å møte folk de hadde «snakket» med over Kanalen.

Skolen på stedet ble nylig tilknyttet Internett fra en PC som er plassert på biblioteket. Nå har Internettstyret tatt helt overhånd hos ungdommene. Det ryktes at flere har skulket timer for å surfe fra biblioteket.

Annonse