Annonse


Ericsson selger fabrikk

Karlskronafabrikken har lenge fungert som underleverandør av komponenter til en rekke Ericsson-produkter, så som MD110 PBX, Eripax og Dect-systemer, og har vært den viktigste produksjonsenheten i Ericssons Business Networks, med en omsetning på 2,3 milliarder svenske kroner. Nå blir altså fabrikken en ekte underleverandør, etter at Flextronics kjøpte det hele. For Ericsson handler det om å konsentrere seg ytterligere om kjerneområdene innen telefonsentraler og mobilteknologi. Det er den samme strategien som ligger bak selskapets beslutning om å selge sin norske fabrikk på Hisøy.

Underleverandør til Ericsson
For Flextronics betyr det en rask inngang på det europeiske markedet. Ericsson vil fortsatt bruke bedriften som underleverandør, men vil nå også stå friere til å velge andre leverandører.
900 av de 1000 ansatte i Karskrona får tilbud om å fortsette ved fabrikken etter eierskiftet

Annonse


Annonse


Annonse