Annonse


Smågodt fra IBM

AS/400 Advanced Entry og IBM PC Server 320 Small Business Solution er IBMs førjulsnyhet til norske småbedrifter. Løsningene er IBMs forsøk på å tilfredsstille mindre virksomheters krav om stor anvendelighet til en fornuftig pris.
Om selskapet har lykkes, kan du jo vurdere selv: Prisene på AS/400 Advanced Entry, som vil være på markedet nå i november, vil starte rundt 50.000 kroner, mens PC Serverpakken koster fra vel 70.000 kroner.

Godt rykte
AS/400 Advanced Entry er en RISC-basert utgave av den populære AS/400-serien. Som i alle AS/400-systemer er maskinvare og programvare integrert i én pakke. AS/400’s styresystem har blant annet web-serverfunksjoner og understøtter Windows-klienter. Systemet, som er en gammel traver i mange norske bedriftsmiljøer, har ord på seg for å være stødig og sikkert, med nærmest evigvarende oppetid. Det er altså en gjennomprøvd teknologi som nå kommer i ny drakt.

Brukerlisens for 15
PC Server 320 Small Business Solution er en samlet pakkeløsning spesielt rettet mot småbedrifter. Pakken består av en PC Server 320 og alle de programprodukter som er nødvendig for å få et tidsriktig nettverk til å fungere – eksempelvis Lotus Smart Suite og Lotus Notes Server, Novell NetWare 4.1, Novell Groupwise, Novell NetWare Connect og Novell Internet-Client. I tillegg følger også ARCserve Tape Back-up, FaxServe og InocuLAN antivirus fra Cheyenne Software. Alle programmer i PC Server 320 Small Business Solution-pakken er med lisens til 15 brukere.
Tre års garanti og adgang til IBMs velutbygde service- og support-apparat følger med på kjøpet.

Stort marked
– Det viser seg at små bedrifter ofte ikke utnytter informasjonsteknologien fullt ut. Årsaken er ofte pris og manglende oversikt. Det virker paradoksalt når man tenker på at små bedrifter spiller en meget stor rolle i økonomien i alle industrialiserte land. Det gjelder ikke minst i Norge, hvor det finnes nærmere 200.000 bedrifter med færre enn 20 ansatte, sier salgsdirektør Endre Rangnes, Norden-ansvarlig for IBMs satsing på småbedriftsmarkedet. Han har derfor tro på de to nye IBM-løsningene som er skapt spesielt med små bedrifter for øye.

Annonse


Annonse


Annonse