Andre norske reisebyråer har ikke en tilsvarende Internett-tjeneste i dag.
Reklamebyrået JBR/McCann Multimedia har for Flyspesialisten laget en såkalt «halvløsing» – ettersom du må bestille billettene via en egen e-post ordning. Denne er foreløpig kun tilgjengelig for de som allerede har reisekonto hos reisebyråkjeden.
På sidene får du kort og godt nyttig hjelp med å planlegge og gjennomføre din forretningsreise. Brukerne finner dessuten oppdatert informasjon om avgangstider og rutealternativer. Ved hjelp av Flyspesialistens valutakalkulator er det enkelt å omregne din reisevaluta med oppdaterte valutakurser. Jetlag?
Dersom du er usikker på tidsforskjellen dit du skal reise, er tidssonekartet som Flyspesialisten presenterer bra å bruke. Det eneste minuset med kartet er at det ikke fungerer for folk som har Macintosh-utstyr.


Sidene til Flyspesialisten består dessuten av detaljert informasjon om de mest besøkte destinasjonene, med nyheter, kultur, vær, skikk og bruk.

Annonse
– Sidene er langtfra ferdige, men vi vil utvikle dem til å bli stadig bedre. Et eksempel er våre Best Buy-sider der vi etterhvert vil presentere Flyspesialistens beste tilbud over billige flyreiser og andre reisetilbud. Hele vårt konsept på Internett er at sidene skal være lokale.

Flyspesialistkjeden som har i underkant av 10.000 bedriftskunder, regner med å være klar med onlinebestillinger i første halvår 1997. Dette henger sammen med når det internasjonalt dominerende bookingssystemet, Amadeus, klargjør sine systemer for Internettbruk.Utviklingen av Flyspesialistens sider har kostet en halv million kroner, opplyser Bjørn Tore Stig.

Annonse
Annonse