Annonse


Hvem velger C&W?

De mest sannsynlige partnerne er Global One, Nynex eller en utvidet allianse med Mannesmann/Veba i Tyskland.
Det er hevet over tvil at Cable&Wireless må finnes seg ytterligere allierte.
Det var samtaler mellom Cable&Wireless og BT før BT og MCI fusjonerte. Det er neppe plass til en ny stor allianse i Europa. De fleste spekulasjonene går ut på at Cable&Wireless vil slå seg sammen med Global One – noe de sterkt benektet etter at Wall Street Journal skrev det.

Problemet i så måte er Tyskland, der tyske Veba eier 10 prosent av britiske Cable&Wireless. Og Veba er en direkte konkurrent til Deutsche Telekom som igjen er en del av Global One.

Da er det mer sannsynlig at Cable&Wireless kan bli en del av det fordums UniWorld – alliansen mellom AT&T og Unisource. Når Nynex nevnes som en mulig partner er det fordi selskapets internasjonale strategi på ingen måte er klar ennå.

Annonse


Annonse


Annonse