Annonse


Finsk TV på nettet

Mbone er et virtuellt nettverk på toppet av Internett. Sanntidskommunikasjon – eller sending uten at det er nødvendig å lagre datafilen først – , er en mulighet med Mbone. Forkortelsen står for Multicast Backbone over Internet.
Programvaren StreamWorks – somXing har levert – gjør det blant annet mulig å sende til flere mottakere samtidig – eller såkalt multicasting. Muligheten for både lyd og video direktesendt – eller på bestilling – «on demand»

– For våre kunder så vil støtten for Mbone redusere kostnadene for bruken av Internett. Vi kan bruke nye plattformer for våre innholdsleverandører og utvikle våre eksisterende tjenester for multimedia, sier Mika Uusitalo, som leder Telecom Finnlands medielaboratorie i Tampere.
– For teleoperatører er multicasting viktig. Det gjør det mulig å utvikle store multimediatjenester, som er basert på en standard.

– Vi antar at mulighetene for multicasting vil bli viktigere for nettverk som er allment tilgjengelige, sier leverandøren Howard Gordon i Xing. – Telecom Finland rydder veien for andre
http://www.ml.tele.fi/

Annonse