Annonse


Årets julegave?

Den neste generasjonen trådløse telefoner er digitale. Dersom du nylig har kjøpt analoge trådløse telefoner har du skaffet deg gårsdagens teknologi. I følge Elektronikkforbundet er det i år rundt 135.000 nordmenn som kjøper analoge trådløse telefoner.

Rekke ulemper
De vanligste trådløse telefonene har en rekke ulemper i forhold til de nye digitale apparatene.
Mange brukere irriterer seg over dårlig lyd, begrenset rekkevidde og apparater som slår inn på TVen eller stereoanlegget.

Bedre på alle måter
Med en digital trådløs telefon lover produsentene bedre lydkvalitet, større sikkerhet og en rekke nye funksjoner. De første telefonene for privatkunder finnes allerede på det norske markedet.

Godt beskyttet
– De digitale telefonene er dessuten svært godt beskyttet mot uønsket avlytting.
Du risikerer heller ikke å belastes for naboens tellerskritt, sier salgssjef Stein A. Bjørntvedt i Siemens’ telecomdivisjon.

Annonse


ISDN-trådløs
Som første produsent kommer Siemens med trådløse ISDN-telefoner (heter Gigaset 1054 ISDN). Med en slik digital telefonlinje får brukerne tilgang til en rekke nye tjenester.
Blant annet mulighet for visning av hvilket telefonnummer som ringer og samtalens kostnad. ISDN-linje gir dessuten mulighet for å overføre data direkte til PCen fra telefonen, uten bruk av modem.

DECT/GSM-kombinasjon
I fremtiden vil det komme trådløse telefoner som kan benytte både DECT- og GSM-systemet. I områder hvor det ikke er DECT-dekning kobler telefonen automatisk over til GSM-systemet. I praksis betyr det at man kan bruke den samme telefonen i bilen, hjemme eller på reiser.