Annonse


Sverigestelevision selges

Tirsdag 19. november mellom klokken 13.00 og 19.00 på Nationalmuseums restaurant i Stockholm vil en representant fra organisasjonen «Control Alt Del» være tilstede og de har mer snacks å by på. Fem domeneadresser er til salgs denne spesifikke datoen og i tillegg til overnevnte adresse byr de på følgende;

 • htttp://www.apolloresor.com
 • htttp://www.assaabloy.com
 • htttp://www.finanstidningen.com
 • htttp://www.juristhuset.com

  Utpressing
  Kjøp av domeneadresser i verden har tatt fullstendig av. Det kjøpes opp til 17.000 adresser hver dag av Internic, den amerikanske registreringsmyndighet og det er knapt et amerikansk ord som ikke er registrert.
  Organisasjonen Control Alt Del har i Sverige satset på å registrere kjente, svenske navn som domeneadresse med -.com endelse, for så tilby det til bedrifter med tilsvarende navn registrert som varemerke. Dette har ført til en sterkt opphetet debatt i Sverige der enkelte tunger tar ord som «utpressing», «landeveisrøveri» o.l. i munnen.
  Control Alt Del selv tar kritikken med knusende ro. I en pressemelding den 14. dm beklager de at debatten går om hvorvidt Control Alt Del er banditter eller ikke, og ikke om hva de i utgangspunktet ønsket å skape debatt om – nemlig problemer og muligheter med Internett generelt.
  – Årsaken til at vi gikk ut med tilbudet om de fem adressene var for å skape en samfunnsdebatt og for å måle reaksjoner fra advokater, foretak og patentbyråer uttaler organisasjonen i en pressemelding.

  Til internett-ofre
  Prisen per adresse har Control Alt Del satt til US$ 5.000, hvor 70% av inntekten skal gå til en stiftelse «Cyberfriends» hvor formålet er å bidra med økonomisk støtte til folk som av en eller annen grunn har kommet skjevt ut på grunn av Internett. Dersom innehaveren av varemerket ikke er interessert i domeneadressen, vil Control Alt Del gi den bort til overnevnte stiftelse.

  Utleievirksomhet
  Domenenavn som er basert på beskrivende uttrykk og fantasinavn er ikke til salgs, heller ikke personnavn (wallenberg.com, stenbeck.com o.l.). I stedet tenker Control Alt Del seg en utleie-/lånevirksomhet. Dette konseptet er ikke helt klart og de er ute etter gode forslag fra lesere på nettet, hvor premien er gratis serverplass i USA i ett år.