Annonse


Standard for kryptering?

Dagens Telecom overvar dagens pressekonferanse i Washington DC direkte på telefon, og skal en dømme etter signalene fra presseseansen, og det skal en jo, kan HPs nye International Cryptography Framework (ICF) representere et avgjørende gjennombrudd i kampen for å gjøre kommersiell elektronisk handel sikker.

Sterke partnere
Foruten at USA, Frankrike og Storbritannia støtter opp om det nye rammeverket for kryptering, er også datagigantene Intel og Microsoft å finne på HPs liste over utviklingspartnere bak den nye teknologien. Med på lista er også Gemplus, RSA og TIS, i tillegg til at databaseselskapet Informix, internettselskapet Netscape og VeriFone står oppført som applikasjonspartnere.

Ingen restriksjoner
– Dette er utvilsomt et viktig steg fremover i arbeidet med å gjøre internasjonal handel på internett sikkert. ICF er den eneste krypteringsteknologien som myndighetene i USA ikke har funnet det nødvendig å legge eksportrestriksjoner på, hvilket i seg selv er et stort fremskritt. Til nå har vi måttet lage én krypteringsversjon for USA og en annen for resten av verden. Dette blir det nå endelig slutt på, sa styreformann og president i Hewlett-Packard Lewis E. Platt under mandagens pressekonferanse.

Produkter i 1997
HP venter at næringslivet raskt vil fatte interesse for og ta i bruk det nye krypteringsrammeverket ICF til sikker overføring av elektroniske filer – det være seg fra prosaiske kopier til digitale signaturer – over Internett.
– Kombinert med smartkort vil ICF bety at den jevne internettbruker ikke lenger skal måtte bekymre seg for at kredittkortopplysninger, passord eller annen konfidensiell informasjon faller i feil hender, sier Platt, som legger til at de første ICF-produktene vil se dagens lys i løpet av 1997.
En av de viktigste partnerne, Intel, vil produsere og distribuere maskinvare basert på HPs krypteringsteknologi. Dette er produkter som skal inkluderes i HPs servere og PC-produkter – deriblant i HP Domain Enterprise Server, HP 9000 Enterprise Server og HP NetServer-systemer fra tidlig 1997.
Den andre “hot-shot-partneren”, Microsoft, vil støtte ICF i sin CryptoAPI, mens Gemplus og Informix samarbeider med HP om å utvikle en smartkortinfrastruktur, kalt ImagineCard, basert på ICF.

Enormt marked
Motivasjonen til HPs, Microsofts, Informix’ og Intels felles anstrengelser i arbeidet med den nye krypteringsteknologien er selvfølgelig penger: I følge markedsanalytikerne i Yankee Group, anslås business- til-business-markedet på Internett å ville vokse til 134 milliarder dollar innen år 2000. I tillegg kommer det kommersielle online forbrukermarkedet til å vokse til ti milliarder dollar i løpet av de neste tre-fire årene, spår Yankee Group.

Annonse