Annonse


Firewire fra neste år

Kommunikasjonen mellom prosessor, harddisk og skrivere har til nå fungert som bremse på hastigheten i dagens PCer og Macer. En ny superrask databuss, som går under navnet Firewire, vil i første omgang øke hastigheten i maskinen til mellom 100 og 200 millioner biter pr. sekund.

Fra neste år vil kommunikasjonen mellom blant annet harddisker og innstikkskort i PCer fra noen av de store produsentene bli adskillig raskere. Texas Instruments, Hewlett-Packart og Sony i tillegg til Apple går inn for den nye standarden, melder det svenske bladet Ny Teknik.
Den nye bussen er basert på rette rør mellom de ulike delene i PCen eller Macen. Inntil 63 eksterne enheter kan kobles til samme bussen. Firewire gjør det mulig å få til en så god hastighet at vi vil kunne se video med fullverdig kvalitet på skjermen.

Overføringshastigheten vil økes suksessivt. Innen to år håper produsentene på å kunne oppnå en kapasitet på inntil 1.6 milliarder biter pr. sekund gjennom bussen.

Firewire-standarden går under benevnelsen ieee 1394. I følge artikkelen i Ny Teknik egner bussen seg meget godt til multimediaapplikasjoner og tilkobling av konsumentelektronikk. Bussen vil også brukes i digitale kameraer og videokameraer.

Annonse