Annonse


Backup fra Sony

– Dette er en helt ny teknologi som gir svært høy hastighet på søkingen blant annet fordi det blir mindre bånd å søke på, sier Sonys kontaktperson i Norge Øystein Nordfjeld til Dagens Telecom. De nye tapestasjonene bygger på en såkalt Advanced Intelligent Tape (ATI), og med de nye kassettene kan du lagre 25 Gigabytes, eller 50 Gigabytes med komprimering.
Kassetten inneholder 170 meter tape og ifølge Nordfjeld trenger andre tapestasjoner på markedet opp til 600 meter lang tape for å kunne lagre samme kapasitet.
I tillegg har kassetten en innebygget minnechip som gir en innholdsfortegnelse over innholdet, slik at det bare tar 13 sekunder å søke etter ønsket informasjon.

Lagringstid på 30 år
-Innen år 2000 kan vi lagre opp til 200 Gigabyte på denne typen kassetter sier Nordfjeld.
Den nye teknologien som er benyttet på tapen, Advanced Metal Avaporated (AME) gir tapen en hardere overflate med en avleiring lik null. I tillegg er den nye tapestasjonen utstyrt med en følsom mekanisme som gir minimal fysisk kontakt mellom hode og tape. Lagringstiden skal være opp til 30 år, mens lignende produkter ifølge Nordfjeld kun garanterer for fem til ti års lagring.

Nye medier
– Vi kommer ikke utenom de nye mediene som CD og MO (magneto optisk), sier salgssjef i Distributed Computing John Myhre til Dagens Telecom. Han har ingen tro på kassetter som fremtidens medium for lagring og langtidslagring, selv om han innrømmer at kassetter ofte er raskere for lagring av data. Distributed Computing fører forøvrig ikke kassetter for datalagring.
– Både lagring på CD og MO følger ISO-standarder på formater slik at brukere av alle typer utstyr kan lese informasjonen. Samtidig er man sikret at det er mulig å lese data tilbake i tid, noe som er vesentlig når lagringstiden er 40 år sier Myhre.

Annonse


Annonse


Annonse