Annonse


ATM inn i Windows

Windows tar stadig mer preg av å være et operativsystem for nettverk, like mye som for PC. Det begynte med at TCP/IP ble transportvei i Windows NT, mens integrasjonen mellom Novells NetWare og Windows blir tetter for hver nye versjon som kommer ut. Deretter kom ISDN-funksjonaliteten i Windows NT, en modul som etterhvert også vil finne sin plass i Windows 97. Og nå kommer altså ATM.

Sammensmelting
Meningen med sammensmeltingen av Fores ATM-programvare og Windows er å gjøre det enklere å føre ATM via lokalnettet og helt frem til skrivebordet. Det skal bli mulig for brukerne å ta i bruk ATM uten å måtte endre programvaren de allerede bruker, først og fremst på grunn av måten Fore gjør LAN Emulation for ATM på: Programvaren gjør at ATM-kortet “lurer” PCens programvare til å tro at det er et vanlig Ethernet- eller Token Ring-kort som er på plass i maskinen, samtidig som hastigheten fortsatt er på ATM-nivå.
Fordelen vil være at man – teoretisk sett – vil kunne få ATM-tilpassede PCer rett ut av boksen. Men Fore understreker at dette ikke har med økonomi å gjøre i første omgang: Det handler først og fremst om forenklet bruk.
Imidlertid vil det ta tid før avtalen resulterer i nye produkter. Det er antydet at Microsoft vil trenge 12 – 18 måneder for å få ATM-modulene på plass i Windows.

Annonse


Annonse


Annonse