Annonse


Nettet endrer atferden

– Mens brukeren i et nettverk tidligere hadde tilgang til en begrenset og styrt mengde informasjon og data, har man nå vent seg til å ha tilgang til i prinsippet ubegrensende mengder informasjon fra en mengde servere verden over, sier daglig leder Jan Søgaard i Bay Networks til Telecom Revy. For de selskaper som bygger opp intranett med Internett-teknologi, får denne utviklingen dramatiske konsekvenser, varsler Søgaard.

Kaotisk struktur
Han viser til at i de eksisterende nettene, som er bygget på klient-server modell, eller fra terminal til vertsmaskin, er trafikkstrømmene enkle å definere. I den nye modellen, derimot, der det er enkelt å sette opp egne web-sider, blir plutselig mange klienter også servere. Det fører igjen til at trafikken i nettet både øker dramatisk og blir meget vanskelig å forutse.
Hva kan så Bay gjøre for forenkle denne oppgaven? Jo, de presenterer nå nye ruterløsninger med det svette navnet “Clam”. I Clam-familien finnes rutere for oppkobling av et lokalt ethernet enten via ISDN eller via serielt grensesnitt for frame relay eller PPP. Clam finnes også i versjoner for håndtering av analogt utstyr som telefoner, modemer eller telefakser i ISDN-miljø. Et sett automatiske funksjoner for nettverks-, ruting- og adresseinformasjon gjør det ganske enkelt å installere og ta i bruk Clam..

Annonse