Annonse


Børshopp for Nokia

Etter at resultatet ble presentert torsdag steg Nokia-aksjene med seks prosent. Ved 15.00-tiden torsdag lå aksjen på 250 finske mars, den høyeste børsnoteringen noensinne for Nokia.

Nokiakonsernet omsatte i tredje kvartal i år for 13,6 milliarder kroner. Det er en økning på 39 prosent fra tredje kvartal i fjor, med sammenlignbare tall. Konsernets driftsresultat steg med 21 prosent til 1,66 milliarder kroner. Det tilsvarer 12,2 prosent av omsetningen. I samme periode i fjor sto driftsresultatet for 11,8 prosent av omsetningen.

Oppsiktsvekkende
Det finske telekommunikasjonskonsernet har hatt en oppsiktsvekkende resultatforbedring fra andre til tredje kvartal i år. Både Nokia. Telecommunications og Nokia Mobile Phones bedret sine driftsresultater sammenlignet med tredje kvartal i fjor.

Fornøyd Ollila
– Vi er særlig fornøyd med den økte omsetningen for Nokia MobilePhones og de framskritt gruppen har gjort i effektiviseringen av sin virksomhet, sier adm. direktør Jorma Ollila i Nokiakonsernet.

Annonse


Telecom økte 26 %
Nokia Telecommunications økte omsetningen med 26 prosent til 4,36 milliarder kroner. Nokia Mobile Phones omsatte for 7,85 milliarder kroner, en økning på 58 prosent.
Hovedsakelig på grunn av strukturelle endringer i gruppen reduserte Nokia General Communications Products omsetningen med 32 prosent, til 1,6 milliarder kroner.

Sterk mobilvekst
Resultatet til Nokia Mobile Phones ble positivt påvirket av denkontinuerlig sterke etterspørselen etter mobiltelefoner, spesielt i Europa og Asia, der den digitale teknologien fortsatte å vinne terreng.

Fokus på telecom
– Nokia har fortsatt å fokusere på telekombransjen gjennom å avslutte aktiviteter som ikke var direkte knyttet til selve kjernevirksomheten. Det gjør det mulig å konsentrere vår FoU-kapasitet rundt telekommunikasjon, sier Ollila.

Annonse


Annonse


Annonse