Annonse


Avviser rykter

Fredag 15. november hadde Finansavisen en overskrift med tittelen: Merkantildata + Telenor = sant? I artikkelen blir det hevdet at Merkantildata og Telenor vurderer å etablere et felles selskap for datadistribusjon. En påstand som ingen av partene sier seg enige i.
– Overskriften har ingen mening, sier direktør Tom Adolfsen i Merkantildata. Han har ikke lest artikkelen, men har fått referert innholdet.

– Vi har et forhold til Telenor og har hatt visse prosjektsamarbeid, sier han og avviser at det er konkrete planer om et tettere samarbeid.

Kollegene i Telenor Mobil får ros
– Telenor Mobil har et åpent syn på partner- og kanalstrategien, sier Adolfsen. – Ledelsen i Telenor Mobil er foregangsmenn for å få endret kulturen i Telenor.
Merkantildata har samarbeidet med Telenor i prosjekter i de baltiske landene, men har også brukt konkurrenten NetCom. Adolfsen mener det er mange muligheter å ha et samarbeid, men at det vil kreve litt mer tid og tilpasning, og at overskriften i Finansavisen derfor ikke har noen mening.
– På vegne av ledelsen i Telenor Bedrift, så kan jeg si at vi kjenner ikke til noen samarbeidsdiskusjoner med Merkantildata, sier informasjonssjef Jan Kristensen i Telenor Bedrift.
– Vi er hele tiden i kontakt med Merkantildata på flere nivå, sier informasjonssjef Per Engh Halvorsen i Telenor Mobil. Men han legger til at mesteparten gjelder vanlig salg av mobiltelefoner.