Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Avviser rykter

De snakker sammen, men om alt annet enn konkrete samarbeidsprosjekt mellom Telenor og Merkantildata.

Fredag 15. november hadde Finansavisen en overskrift med tittelen: Merkantildata + Telenor = sant? I artikkelen blir det hevdet at Merkantildata og Telenor vurderer å etablere et felles selskap for datadistribusjon. En påstand som ingen av partene sier seg enige i.
– Overskriften har ingen mening, sier direktør Tom Adolfsen i Merkantildata. Han har ikke lest artikkelen, men har fått referert innholdet.

– Vi har et forhold til Telenor og har hatt visse prosjektsamarbeid, sier han og avviser at det er konkrete planer om et tettere samarbeid.

Kollegene i Telenor Mobil får ros
– Telenor Mobil har et åpent syn på partner- og kanalstrategien, sier Adolfsen. – Ledelsen i Telenor Mobil er foregangsmenn for å få endret kulturen i Telenor.
Merkantildata har samarbeidet med Telenor i prosjekter i de baltiske landene, men har også brukt konkurrenten NetCom. Adolfsen mener det er mange muligheter å ha et samarbeid, men at det vil kreve litt mer tid og tilpasning, og at overskriften i Finansavisen derfor ikke har noen mening.
– På vegne av ledelsen i Telenor Bedrift, så kan jeg si at vi kjenner ikke til noen samarbeidsdiskusjoner med Merkantildata, sier informasjonssjef Jan Kristensen i Telenor Bedrift.
– Vi er hele tiden i kontakt med Merkantildata på flere nivå, sier informasjonssjef Per Engh Halvorsen i Telenor Mobil. Men han legger til at mesteparten gjelder vanlig salg av mobiltelefoner.
Annonse
Stikkord: Mobil