Siste produkter ut er EtherLink XL og Fast EtherLink XL, samt TokenLink Velocity. Og desuten et enda litt raskere PC-kort.
Rimeligere konsentratorer og raskere adapterkort er løsningen for 3Com også i tiden som kommer. – Men egentlig synes vi det ikke er riktig å kalle det nettverksadaptere, vi bruker begrepet NIC (Network Interface Card), sier Jim Jones, produktansvarlig for Ethernet-produktene i 3Com. Corporation til Telecom Revy.
– Vi gjør dette først og fremst fordi disse kortene er en del av nettverket – ikke av PCen. Det er ikke noe problem å få data ut fra PCen, problemet er å få dem raskest mulig gjennom nettverket uten at PCens prosessor blir overbelastet. Og dette er noe vi må ordne på nettverksnivå, sier Jones.
Dynamic Access er navnet på 3Coms nye teknologi. Den skal blåse opp hastigheten på nettverks-kortene, særlig i multimediasammenheng, samtidig som man også skal få bedre styring på nettverket.



I følge 3Com blir det nye Token Ring Velocity for ISA-buss det raskeste kortet i sin klasse. Dette skyldes først og fremst at selskapet nå har overført sin “Parallel Tasking”-teknologi til Token Ring-kortene. Dessuten kan 3Com nå skryte av at de har det rimeligste Token Ring-kortet på markedet, med en pris på 240 dollar (60-Pack).To Ethernett-kort
De nye Ethernet-kortene gir 10 Mbps og 10/100Base-TX-kommunikasjon. Det rimeligste kortet, EtherLink XL PCI gir en av de absolutt rimeligste Ethernet-tilknytningene som er tilgjengelig, med en anbefalt listepris på 99 dollar.

Annonse
Det er ikke nok at et modem kan takle en teoretisk hastighet på 33,6 Kbit/s og dermed være kompatibel med den aller ferskeste ITU-standarden, V.34 1966. Minst like viktig er det, i følge 3Com, at modemet har en konstruksjon som faktisk kan behandle denne hastigheten. EtherLink III Lan+Modem PC Card er det korte og greie navnet på produktet som i følge 3Com gjør akkurat dette.

I følge 3Com er også dette kortet betydelig raskere enn de fleste andre 10Mbps Ethernet-kort, opp til 46 prosent raskere enn konkurrentene er tallet selskapet opererer med. Det skal skyldes den patenterte teknologien kalt Parallel Tasking, som sørger for at jobbene overlapper hverandre på områder hvor andre Ethernet-kort behandler dem serielt – en og en om gangen. Kortet er allerede tilgjengelig, også i Norge, til en (amerikansk) pris som starter på 379 dollar.
Annonse
Annonse