Annonse


Nedtelling for Nagano

IBM har ansvaret for at fakta og tall, video og audio er på plass og fungerer på nettsiden, som ligger på: http://www.nagano.olympic.org

Siden inneholder opplysninger om byen Nagano og generelt om lekene. Det er både en side for barn, og en som tar for seg naturvern. Der kan en lese om langrennsløypa:

Landskapet som langrennsløypa går i ligger i Hakuba hvor rismarkene ligger ved foten av de japanske alpene. Det er tatt mye hensyn til omgivelsen når en har bygget løypa. Et arbeid som begynte i 1994.

I dette området er det flere typer rovfugler. For å verne disse er mange av de opprinnelige planene endret. I stedet for at en løype på totalt 35 km, blir det nå tre fem kilometer lange løyper. Arealet som blir brukt blir mye mindre, og det vil føre til interessante konkurranser, siden utøverne vil passere tilskuerne mange ganger.