Annonse


Romaniatap for Telenor?

Sist fredag var det meningen at den rumenske stat skulle offentliggjøre navnene på de to grupperingene som får lisens på GSM-nett i landet. Telenor er blant konkurrentene, i det såkalte Zephyr-konsortiet sammen med blant andre TeleDanmark, greske OTE og Motorola. OTE kom sent med, men i Telenor håpet man at det greske televerket, med sine gode kontakter på Balkan, skulle være med på å øke sjansene. Til sammen søkte seks konsortier om de to lisensene, så strengt tatt har Telenor en tredjedels sjanse til å vinne.

Kan ikke bekrefte
Men ikke hvis man skal tro den uavhengige, rumenske avisen Adevarul. Samferdelsesministeriet offentliggjorde nemlig ingen vinnere sist fredag, men det gjorde Adevarul. “France Telecom og AirTouch får hver sin lisens, kunne avisen fortelle, uten å oppgi kilde. I så fall er Telenor ute igjen, slik selskapet også har vært i flere andre sammenhenger. Men på den annen side er Telenor aktive med mobilnett i Ungarn, Irland, Russland og Bangladesh, så helt håpløst er det ikke.
Og Samferdelsdepartementets svar: “Jeg kan ikke bekrefte det som står i Adevarul,” sier rådgiver Ion Matei i departementet. – Jeg har ingen annen kommentar.I Telenor venter man nok fremdeles.

Annonse


Annonse


Annonse