Annonse


Raskere moden

TV-kabel er billigere enn ISDN, skrev vi om i en artikkel i TR 32. Fra 1. november har det vært mulig å få Internett-abonnement gjennom kabel-tv selskapet Janco. Dette til en lavere pris enn det et vanlig ISDN privatabonnement koster. Foreløpig er dette kun forbeholdt de få.

Undersøkelser Dagens Telecom har gjort viser at kun ti prosent kan få internett via kabel-tv. I den hastighetspregete tidsalderen vi lever, er modem mer eller mindre ute av markedet, sett i forhold til ISDN og modem via kabel.

Modemfabrikken U.S. Robotics offentliggjør nå en ny teknologi som vil gi en modemhastighet på hele 56.000 bps over vanlig telefonlinje – med andre ord en fordobling av hastigheten et standard 28.000 bps modem har, melder Multimediaworld. Tiden vil vise om modem fortsatt har livets rett på markedet. Det nye modemet heter x2 , og vil finnes på markedet ved utgangen av året.

Annonse


Annonse


Annonse