Annonse


Billettløse reiser

Lesere for smartkort er allerede installert på 21 flyplasser. Disse flyplassene tar seg av 70 prosent av flytrafikken i USA. I neste måned vil reisende med American Airlines starte testing av smartkortene på disse flyplassene.

Et smartkort er det eneste reisedokument brukerne trenger å ha med seg.Innsjekking og utsjekking vil gå adskillig raskere. Smartkortet brukes som eneste identifikasjon på flyplassen.

Ved utgang til flyet puttes kortet i avleseren. Brukeren mottar bekreftelse på sitteplass og kan går rett ombord i flyet. Den reisende har dermed ikke behov for ombordstigningskort eller andre papirer.

Smartkortet som skal brukes i testperioden har innebygget en databrikke. Det er første gangen American Express benytter denne teknologien. I følge en pressemelding fra IBM har kortselskapet tidligere sverget til magnetstripekort.

Annonse