Annonse


Tag Switching standard?

Det var i september Cisco leverte inn sitt forslag til spesifikasjoner for teknologien som har fått navent Tag Switching: Målet er å kunne legge in ATM i sentrum av Internett, slik at man skal få bedre ytelse på multimedia-applikasjoner.
Sterkt forenklet handler det om å henge på elektroniske merkelapper (tags) på IP-pakkene slik at svitjser og rutere får beskjed om hvilken prioritet pakkene skal ha og hvilken port de skal sendes ut på. Dermed unngår man at rutere og svitsjer må analysere IP header hele tiden – noe som igjen skal gjøre overføringen raskere.
Sett fra Ciscos side ville en slik standard være svært nyttig, siden den gir plass til rutere også i fremtidens multimedia-baserte Internett.

Nå har altså Cisco fått med seg ti selskaper i arbeidet med å etablere en “Tag Switching Working Group” under IETF (Internet Engineering Task Force) når dette har sitt neste møte i begynnelsen av desember.

Utprøves til våren
Blant selskapene som gjerne vil satse på Tag Switching finner vi svitsjleverandører som Optical Data Systems og Whitetree, produsenter av ATM-kort som Adaptec og danske Olicom, samt Network General, Radcom og AG Communication Systems.
Ciscos egne planer for Tag Switching sier at teknologien vil være ferdig til testing på Cisco 7500 rutere og Cisco LightStream 1010 ATM-svitsjer i løpet av de neste seks månedene, mens versjoner for Cisco StrataCom BPX ATM-svitsj vil komme senere i 1997.

Annonse


Annonse


Annonse