Annonse


IBM med NC-divisjon

Avdelingen skal ledes av Robert Dies – i dag sjef for IBMs AS/400-divisjon – som skal rapportere til lederen for IBMs PC-divisjon, Robert Stephenson.

I forrige måned bakket IBM Personal Computer Corp. mer eller mindre ut på sine planer om å produsere sine egne NCer – en lavkostterminal (under 1000 dollar) som tillater brukerne å surfe på Internett og kjøre programmer fra en nettverksserver – og gikk i stedet inn på en samarbeidsavtale med Intel om å kutte drift- og eiekostnadene på Pcer.

I september annonserte imidlertid IBMs AS/400-divisjon at de ville produsere sine egne NCer, kalt Network Station, som vil koste 700 dollar uten skjerm. Volumproduksjon og salg av denne skal etter planen komme i gang i desember.
For to uker siden lanserte Sun Microsystems sin første JavaStation, en NC som i USA vil koste 742 dollar uten skjerm og tastatur, og i forrige uke lanserte Oracle – opphavet til NCen – en nettverksdatamaskin basert på Intels Pentium-brikke.

Annonse