Annonse


Fjernsyn i 3D

– Hvis det var meningen at vi skulle se på fjernsyn i mono, så ville vi ha blitt utstyrt med bare ett øye, sier Mark Wells, direktør i TeleVirtual, som har produsert programmet. Wells innrømmet at han hadde startet med et negativt utgangspunkt:
– I likhet med de fleste andre mente jeg at 3D var en gimmick. Men bildene ser fantastiske ut på høykvalitets 3D-fjernsyn!
Det 25 minuters lange dokumentar-programmet er resultatet av et samarbeid mellom det London-baserte Independent Television Commission og andre partnere i Mirage – som består av medieselskap fra Storbrittania, Tyskland, Belgia og Spania.

Digital-tv
Sjef for ITCs teknologisk avdeling, Nick Lodge kommenterer: – Digital fjernsynsteknologi vil snart gjøre det økonomisk mulig å levere tilbud på tusenvis av TV-kanaler til hvert eneste hjem – dette er langt mer enn dagens programleverandører kan produsere.
Dette er interessant, for det skaper muligheter for nyskapende og nisjepregete tjenester. 3D-fjernsyn er bare en av disse mulighetene. Du trenger en spesiell type skjerm, men opplevelsen av å faktisk sitte i en rallybil, eller være på et eksotisk reisemål er litt av en opplevelse!