Annonse


Banyans grunnlegger går

Det amerikanske nettverksselskapet, som er mest kjent for sin katalogtjeneste kalt StreetTalk, har ikke klart seg i kampen mot Novells Netware og Microsoft NT de siste årene.
Så selskapet har nå annonsert at de regner med et ekstraordinært tap på inntil fem millioner dollar i inneværende kvartal, samtidig som 100 ansatte – 15 prosent – må gå og enkelte divisjoner blir nedlagt.
Derfor har også David Mahony valgt å gå fra sin toppsjef-stilling. Mahony grunnla i sin tid selskapet og har vært “chairman, president and chief executive officer” hele tiden.
Nå aksepterer han imidlertid å bli nedgradert til styrets viseformann, mens selskapets økonomisjef, Jeffrey Glidden, blir midlertidig toppsjef mens styret leter etter ny leder.

«Street Talk»
Banyan var i sin tid tidlig ute med sitt nettverksoperativsystem, Banyan Vines, som fremdeles ruller og går hos enkelte norske bedrifter. Det beste ved Vines var StreetTalk, som har vært modell for de fleste katalogtjenester som siden er blitt lansert, inkludert Novells Directory Services.
Banyan klarte imidlertid ikke å få akseptabel distribusjon for systemet sitt og har heller ikke klart å få full uttelling for StreetTalk.
Derfor har selskapet langsomt blitt mer og mer anonymt de siste årene, selv om det er liten tvil om at det er mye å hente i rettighetene til StreetTalk så sant de rette menneskene får ta hånd om det.

Annonse