Annonse


Kombikort fra 3Com

Det er ikke nok at et modem kan takle en teoretisk hastighet på 33,6 Kbit/s og dermed være kompatibel med den aller ferskeste ITU-standarden, V.34 1966. Minst like viktig er det, i følge 3Com, at modemet har en konstruksjon som faktisk kan behandle denne hastigheten, som har tilstrekkelig høy datarate (througput)

– Det er dette vi har satset på å gjøre da vi utviklet det nye PC-kortet, sier markedsdirektør Rich Redelfs i 3Com i en pressemelding i forbindelse med lanseringen. , EtherLink III Lan+Modem PC Card er det korte og greie navnet på produktet.
ITU godkjente den nye modemstandarden så sent som i oktober, så det nye produktet fra 3Com er blant de aller første som kan skryte av å være kompatibelt med V34 1996, selv om basisteknologien i modembiten er den samme som i selskapets 28,8-kort, hvor 16-bits teknologi var den viktigste detaljen, sammen med muligheten til å bruke modellen sammen med (analoge) mobiltelefoner når man kobler opp med en mobiltilkobling tilpasset den telefonmodellen en bruker.
46% raskere?
I følge 3Com er også dette kortet betydelig raskere enn de fleste andre 10Mbps Ethernet-kort, opp til 46 prosent raskere enn konkurrentene er tallet selskapet opererer med. Det skal skyldes den patenterte teknologiene kalt Parallel Tasking, som sørger for at jobbene overlapper hverandre på områder hvor andre Ethernet-kort behandler dem serielt – en og en om gangen.

Kortet er allerede tilgjengelig, også i Norge, til en (amerikansk) pris som starter på 379 dollar. Sammen med kortet får man da Delrina Winfax Lite og WinComm Lite kommunikasjonsprogramvare.

Annonse


Annonse


Annonse