Annonse


IBM satser på Java OS

IBM har tidligere satset på Network Computing Devices for sin Network Computer. Nå vil selskapet imidlertid satse på JavaOS i alle sine tre nettverksmaskiner: En PowerPC 403-basert maskin fra Network Computing, en PowerPC 603e-basert maskin under utvikling og en ennå ikke offisiell, Intelbasert maskin.

Dette betyr med andre ord at IBM i hvert fall vil flytte JavaOS til PowerPC og Intel-platformen. IBM kommer etter sigende til å vise alle tre modeller på Comdex denne måneden.

Satsingen på JavaOS er så sterk at IBM allerede er i ferd med å sette opp et markedskontor for Java, med en bemanning på tolv ansatte, tvers over gaten fra JavaSoft Inc.

To Java Validation Centers vil også høre med, for å teste Java applets og applikasjoner på systemer fra Sun, Hewlett Packard, IBM og andre.

Annonse


IBM har også fått rettigheter til Suns Hot Java-produkter, først og fremst beregnet for utvikle produkter til bruk sammen med nettoloser. Selskapet vurderer også andre HotJava-teknologier, så som gruppevaren HotJava Views. Men beslutningen om denne skal brukes, vil være avhengig av hvordan de andre alternativene for nettverksmaskinen kommer til å bli.

Dette gjelder blant annet Navio fra Netscapes datterselskap med samme navn, og det gjelder Web-baserte Lotus Domino fra IBMs eget datterselskap. Lisensavtalen for JavaOS hører forøvrig inn under IBM Microelectronics, som vil utvikle og produsere hovedkort som kjører JavaOS til OEM-kunder.

Annonse


Annonse


Annonse