Annonse


Explorer for Windows 3.1

Hittil har Windows-brukere vært nødt til å satse på 32-bits operativsystem – eller i hvertfall Win 32-tilleggene, for å kunne ha glede av dagens mest avanserte nettloser.
Hverken frames eller Java har vært tilgjengelige for Windows 3.1-brukere. Nå kommer imidlertid Internet Explorer 3.0 i en 16-bits utgave, og dermed er dette problemet løst – særlig for de mange bedrifter som fremdeles velger å bruke 3.1 i stedet for Windows 95 i sine maskiner.

I følge Microsoft har ikke dette utviklingsarbeidet vært noen selvfølge. – Det var hardt nok å få IE 3.0 til å fungere sammen med et 32-bits operativsystem som Windows 95, sier Microsofts Kevin Unangst i en pressemelding. Unangst er produktansvarlig for Internet Explorer.
– Men det er en mye større bedrift å få IE til å fungere i et 16-bits miljø. Nå kan imidlertid disse brukerne navigere seg gjennom Internett uten å gå glipp av mye av det mest spennende innholdet på Internet såvel som i de forskjellige intranett – og vi snakker om millioner av brukere, sier Unangst.
Foreløpig har IE 3.0 for Windows 3.1 kun vært å se på produktdemonstrasjoner, hvor Microsoft forøvrig sverger på at Java-applikasjonene som ble vist, er helt vanlige multimedia-applikasjoner hentet ned fra nettet. Men Microsoft sier at produktet vil være klar til distribusjon allerede i desember.