Annonse


AT&T vil ha fransk fiber

De franske jerbanene (SNCF) er, i likhet med jernbaner flest rundt om i Europa, i konstant pengekrise.
Men selskapet har også eiendeler som kan ha svært stor betydning for den rette samarbeidspartner. Det fiberoptiske nettet på 8600 kilometer er en av disse eiendelene – og de franske jernbanene ønsker ikke å gjøre som NSB: Gi bort hele nettet til den samferdselsministeren peker på.
Så nå er nettet lagt ut på anbud, og ikke overraskende er AT&T/Unisource blant de første som melder sin interesse. Det er bare noen uker siden Unsources franske strategi gikk i vasken, da det store vann-selskapet Companie Generale des Eaux (CGE) bestemte at selskapets nye televerk, Cegetel, skal samarbeide med BT og Concert.
AT&T inngikk en avtale med CGE i april i fjor, da det ble avgjort at et selskap ved navn Siris, med CGE som majoritetsaksjonær, skulle selge AT&T-produkter i Frankrike.

I september ble imidlertid Cegetel startet, med BT og tyske Mannesmann som medeiere – og med en skuffet AT&T utenfor. Nå har imidlertid budet på SNCFs nett vist hvor viktig AT&T mener at det franske markedet, europas nest største, er.
SCNF har mottatt tre andre anbudsinnbydelser, blant annet fra Cegetel og fra Boygues-gruppen, som begge har mobilnett i drift i Frankrike. Beslutningen skal i følge planene fattes før nyttår.