Annonse


Oracle rusjer NC

Sun har allerede levert de første NC’er. Prisen i USA ligger mellom $ 742 og $ 1 500.
I følge en fersk rapport fra Gartner Group – så koster det en bedrift mellom åtte og tretten tusen dollar i brukerstøtte for en PC i året, mens støtte for bruk av NC kan begrenses til to og ett halvt tusen. Salg av NC’er er rettet mot bedriftsmarkedet.
Serveren kommer med en rekke program, blant annet Web-server, database, E-mail og muligheter for å bruke andre produsenters “plugg-inn”-moduler.

Oracle vil også levere en programpakke, bestående av regneark, tekstbehandling og presentasjonsprogram. Pakken kalles “Hat Trick”, og Mark Jarvis lover at programmene skal være ferdig utviklet før jul. Programmene får ikke like mange muligheter som konkurrentens Microsofts Office, men har fordelen av å kunne brukes på flere forskjellige typer plattformer. Hat Trick skal kunne kjøpes både separat og som en del av Oracle’s InterOffice suite.
Serverne skal også nyttiggjøre seg såkalte Smart Cards, som skal sikre at brukerne ikke rammes om en server går ned. Men dette vil ikke gjelde for tidlige versjoner av NC’ene.

Annonse


Annonse


Annonse