Annonse


Apple handler OS?

Litt ironisk er det at Be Inc er et selskap som ble stiftet av den tidligere Apple-sjefen Jean-Louis Gassee. Det er nyhetstjenesten Computer News Daily som melder dette. I et intervju på CNBC sa Apples finans-sjef Fred Anderson at Apple vil komme med et moderne Mac operativsystem i løpet av ett og et halvt år. Han ville ikke kommentere ryktene om forhandlinger med Be Inc., men sa at problematikken rundt det nye operativsystemet er et spørsmål om Apple skal lage det eller kjøpe det.
– Vi ser etter de teknologi-komponentene vi trenger til det nye operativsystemet. En rekke av våre kreative ingeniører kan utvikle det vi trenger, men det blir et spørsmål om når vi kan ha ting ferdige og når markedet krever at de skal være ferdige, sa Anderson, og la til at «alt som er der ute» må vurderes.
Uttalelsen fra Anderson kom etter at Apples teknologi-sjef Ellen Hancock fortalte The Examiner at hun var mer interessert i mulighetene i et nytt operativsystem enn hun var opptatt av at det skulle kunne kjøre dagens Mac-programvare.

Hittil har Apple vært svært opptatt av at operativsystemet skulle støtte gamle Macintosh-modeller og programmer. Dette selv om bedriften i løpet av de siste årene har flyttet over til RISK-prosessorer i stedet for den gamle CMOS-teknologien. Apples siste versjon av systemprogramvaren, som kommer på norsk i disse dager, er den siste som støtter maskiner som er eldre enn Ci-modellen, som kom på markedet i 1989. Det betyr at eiere av IICx, antikvariske MacPlus’er og SE’er bør ta godt vare på 7.5.5-versjonen av systemet. Det blir den siste oppdateringen til disse maskinene.

Annonse