Annonse


Nera/Vertel-samarbeid

Avtalen baner vei for åpne, skalerbare overvåkningssystemer som integrerer nye og eksisterende teknologier, opplyser Helga Skaar i Nera.Vertels rolle i det nye samarbeidet blir å forsere utviklingen av TMN-baserte plattformer for nettverksadministrasjon. På bakgrunn av dette skal Nera integrere TeleScada TMN i sin familie av åpne overvåknings- og kontrolløsninger.

Sårt savn
– Dette gir oss sjansen til å levere applikasjoner som operatørene sårt savner. Vi forsøker å levere generiske TMN-applikasjoner og systemer for overvåkning av både eksisterende og nytt utstyr. Denne utviklingen kan sammenlignes med det som har skjedd innen computerindustrien, der de har gått bort fra lukkede stormaskinløsninger til åpne miljøer basert på Unix, sier seksjonssjef Olav Stokke i Nera.
Han mener selskapet nå kan bringe nye tjenester på markedet til lavere kostnader og øket effektivitet.

I sluttfasen
– Vi er allerede i avslutningsfasen når det gjelder neste generasjon objektorienterte løsninger for nettverksadministrasjon. Disse vil bety store kostnadskutt for serviceleverandørene og dessuten gi dem muligheten til å innføre nye tjenester raskere enn noen gang tidligere, sier Peter Williamson som er Europadirektør for Vertel.

Annonse


Annonse


Annonse