Annonse


Concert bra for Telenor?

Det er Dag Melgaard, fungerende informasjonsdirektør i Telenor som sier dette til Dagens Telecom i forbindelse med fusjonen mellom British Telecom og MCI, som ble annonsert i går. Starten på Concert-alliansen, da BT kjøpte 20 prosent av MCI, var begynnelsen på den prosessen som blir avsluttet i og med fusjonen, og som norsk partner i Concert har Telenor vært med mesteparten av tiden.
– Vi har flere selskaper som vi eier sammen med BT, inkludert svenske Telenordia og Skyphone, og vi regner med at dette bare vil gjøre markedsposisjonen til disse selskapene bedre, sier Melgaard. – I dag er situasjonen den at vi kan selge alle alliansens produkter og tjenester, slik at vi kan tilby våre kunder et globalt tilbud. Dette vil antakelig bli enda bedre nå. For å si det enkelt: Vi vil nyte godt av det som skjer og tar dette som ytterligere et bevis på at vi valgte riktig da vi i sin tid satset på Concert.
-Kom fusjonen som en overraskelse på ledelsen i Telenor?
-Egentlig ikke. Vi visste jo lenge at BT har arbeidet med fusjon for øye, blant annet da det ble gjennomført samtaler med Cable & Wireless. Så det har vært ventet at noe skulle skje. Og det er vel ingen som er overrasket over at det ble akkurat MCI. BT har hatt 20 prosent av selskapet; nå kjøper de opp de resterende 80.

Annonse


Annonse


Annonse