Annonse


Fusjon mellom BT og MCI?

Mandag vil amerikanske MCI Communications Corp og britiske British Telecom (BT) annonsere noe som kan være en gigantfusjon.
I en uttalelse til Internett-magasinet CNBC sier MCIs talsmann Frank Walter at MCI fredag kveld annonserte at de hadde startet forhandlinger med BT. Han bekrefter at samtalene handler om en mulig kombinering av de to selskapene. ­ Det er ikke sikkert at det vil bli inngått noen avtaler, understreker Walter.
Han sier at MCI forventer at forhandlingene vil være unnagjort denne helgen, men ville ikke si noe om pengesummene som diskuteres. Før Nasdaq-børsen stengte før helga var MCI den mest aktive amerikanske aksjen, og økte med 5 7/8 poenger til 31.
CNBC spekulerer i at summen som diskuteres er på 22 milliarder US dollar. Om de to selskapene slår sine pjalter sammen vil de bli et av verdens største teleoperatører. Ut fra dagens verdifastsetting av selskapene vil det eventuelle nye gigantselskapet ha en verdi på 55 milliarder US dollar, mens amerikanske AT&T er verdsatt til 56 milliarder US dollar.
Dagens Telecom vil komme med ytterligere detaljer etterhvert som selskapene slipper ut informasjon. Blant annet vil vi se på hva en slik fusjon vil bety for Telenors samarbeid med British Telecom.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse