Hopp til navigasjon Hopp til innhold

U-land trenger subsidier!

Den tredje verden mener det ikke er noe poeng i å fylle verdensrommet med satellitter dersom folk ikke får råd til å bruke dem.

Det er på konferansen «World Telecom Policy Forum» arrangert av ITU i Geneve, at utviklingslandene har kommet med sine meninger om at satellitt-telefoni også må være tilgjengelig for mindre rike land. Men representantene for de såkalte «Big LEOs», selskaper som Iridium og Odyssey, er uenige. De mener at loven om tilbud og etterspørsel vil løse dette av seg selv, siden det vil være ekstra kapasitet tilgjengelig i satellitter når de befinner seg over Òmindre velstående områderÓ og at det derfor vil være nødvendig å tilby lavere priser for å få fylt opp kapasiteten, skriver ukeavisen Telecom Revy.

På møtet i Geneve, arrangert av ITU og World Trade Organisation i samarbeid uttrykker representantene for den tredje verden at de føler seg helt satt utenfor, mens mange europeiske land mener at de er totalt overkjørt av amerikanerne og de beslutninger som Federal Communications Commision har gjort. Følelsen er vel at amerikanerne behandler verdensrommet som den 51. amerikanske stat, og at det som vedtas av FCC skal gjelde på verdensbasis.
Stikkord: Mobil