Annonse


GSM-smykke?

Motorola har behov for en suksess, etter at selskapets engang så store markedsandeler i Norge nesten er blitt helt borte i løpet av 1996. Og StarTac er nettopp en telefon som kan skape ny interesse – så sant prisen blir riktig. Motorola har antydet en pris rundt det som betales for den analoge versjonen, i underkant av 10.000 kroner. Det er mulig dette blir for dyrt. Motorola StarTac er ventet til Norge rundt årsskiftet.

Selv om StarTac går hardt ut over lommeboken, så merkes den altså ikke i lommen. Med sine 98,5 gram er det snakk om verdens minste og letteste GSM-telefon. Brett den sammen og den er på størrelse med et kredittkort – om enn noe tykkere. Når telefonen er slått sammen, minner den om en miniutgave av de mange elektroniske kalenderne som finnes på markedet. Motorola selv lanserer StarTac som den første ÒwearableÓ telefon – hvor de mener mer enn bare bærbar: I følge selskapets reklamekampanjer er dette blant annet telefonen du kan ha hengende i kjede rundt halsen, som et smykke.
Men det finnes også andre avanserte detaljer ved maskinen. En av dem er muligheten til å henge på et ekstra batteri hvis det vanlige batteriet begynner å gå tomt. Dermed kan du fordoble batterilevetiden – og denne operasjonen kan foretas selv om du er midt i en samtale.

Annonse