Annonse


Atlantisk båndbreddeboom

Amerikanske UUNET har lenge hatt bortimot monopol på transatlantiske Internettforbindelser. Nå blir selskapets dominans enda større, når selskapet før jul fordobler sin kapasitet over Atlanterhavet fra 45 til 90 Mbit/s. UUNETs brukes av de aller fleste Internettleverandører i verden. For øyeblikket har selskapet 140 slike leverandører som kunder i 50 land. Derfor er det av avgjørende betydning at selskapets nettverk holder mål.

– Vi var nr. 1 i fjor, da vi hadde 10 megabits kapasitet over Atlanterhavet, sier pressetalsmann David Barret i UUNET Pipex, selskapets britiske datterselskap.
– Vi er størst i dag, med 45 megabits tilgjengelig, og vil selvfølgelig beholde denne posisjonen når vi får vår 90 megabits til disposisjon. Men det er først om et år moroa begynner: Da vil vi kunne tilby våre kunder mer transatlantisk båndbredde enn noen tidligere trodde var mulig. Det er til å miste pusten av, sier Barret.

Det han henviser til, er en avtale mellom UUNETs eierselskap, amerikanske MFS, og den britiskbaserte teleoperatøren Cable & Wireless, som sammen skal bruke 500 millioner dollar på en ny, transatlantisk kabel med en kapasitet på 10 Gigabits pr sekund. Kabelen får en kapasitet på langt mer enn 100 000 samtidige telefonsamtaler og vil innebære en enorm økning i Internett-båndbredden når den kommer i drift mellom London og New York om 15 måneder.

Annonse


Annonse


Annonse