Annonse


Kombinert GSM-DCS

– Vi vil bygge ut DCS1800 der det er behov, når det er behov. DCS1800 vil fungere som ekstra kapasitet der hvor GSM900 er fullt.

Bjørn Amundsen, dekningssjef i Telenor Mobil sa dette under torsdagens foredrag på Nortibs høstkonferanse. DCS1800, eller GSM1800 som Telenor Mobil velger å kalle det, vil dermed ikke bli markedsført som et eget tilbud til kundene.

Amundsen regner med at dette utbyggingsalternativet vil gi store synergier med eksisterende GSM-nett og at kostnadene ved utbygging i pressområder vil bli moderate. Initialkostnadene blir lave fordi Telenor kan bygge ut med hensyn til kapasitet og inntektspotensiale i stedet for dekning.

Ulempen med en utbygging av DCS1800 er behovet for dual-mode telefoner som kan betjene begge nettene. Suksessen bestemmes dermed av hvor mange brukere man får på det nye kombinertnettet.

Annonse


Annonse


Annonse