Annonse


Regnskap på Internett

Vanligvis er et selskaps økonomiske data blant de mest sensitive man har – og det er derfor ikke de data man vanligvis gjør tilgjengelige for surfere på Internett. Men det finnes mange situasjoner hvor medarbeidere ikke befinner seg på hovedkontoret, men likevel har behov for å ha tilgang på slike data. Da er Internett løsningen, siden man kan koble seg opp nesten hvor som helst i verden, samtidig som Internett-leserne nå er i ferd med å etablere seg som standard brukergrensesnitt som er tilgjengelig på nesten alle PCer.
Dette har også Computer Associates forstått. Selskapet, som først og fremst er kjent som programvareleverandør til stormaskiner, har det siste året arbeidet mye med Internett-produkter. Først kom Jasmine, produktet som utvikler multimediaprodukter for Internett basert på eksisterende databaser – men uten at man rører de data som befinner seg i basen. Nå kommer altså Internett-tilpassede Masterpiece: Nå kan konsernene legge sine data ut på nettet. Man får Internett- og multimediatilpassede økonomiapplikasjoner.

Elektronisk handel
-CA.Masterpiece har vært basis i mer enn 2000 organisasjoner i mer enn 15 år, sier Abram E. Azagury, ansvarlig for CAs «Financial Services Business Unit» på pressekonferanse her i London mandag. -Eksplosjonen når man snakker om multimedia, elektronisk handel og Internett har ikke unngått oppmerksomheten – eller kravspesifikasjonene – til dem som styrer finansielle data. Nå kan de utnytte sine gamle Masterpiece-data i disse nye sammenhengene.
De første Internett-tilpassede modulene av Masterpiece foreligger allerede i Betaversjon og testes ut av brukere i USA. I løpet av de neste tre kvartalene vil en lang rekke av de mer sentrale modulene være tilgjengelige. Og prisen?
-Kostnadsmessig er man selvfølgelig avhengig av bruken, sier Azagury. -Men vi regner med at bare noen ganske få ansatte har behov for Internett-tilpasningen, og da behøver det slett ikke bli dyrt. Jeg tror at opplæring vil være den største kostnaden.