Annonse


Global One seg selv nok

Det var Deutsche Telekoms toppsjef, Ron Sommer, som sa dette da han tidligere denne uken var her i London for å orientere finansverdenen om selskapets kommende børsintroduksjon. – Vi føler ikke noe press på oss til å kjøpe opp andre selskaper, sa Sommer, – Når det er snakk om internasjonale investeringer, så har vi et meget lavt blodtrykk. Vi vil bare gjøre det hvis det skaper finansiell og strategisk styrke og også skaper verdi for våre aksjeeiere.

Benekter
Dermed har Sommer benektet ryktene som har gått om at Global Ones strategi fremover vil være å kjøpe seg markedsandeler i de land og deler av verden hvor de tre selskapene, Sprint, France Telecom og Deutsche Telekom er svake i dag. Men dette gjelder Global One, ikke Deutsche Telekom. Dette selskapet alene kan fortsatt kjøpe seg inn i nye markeder, så som kabelTV-selskaper i Storbritannia, eller teleselskaper i eksempelvis Spania eller Italia.
Spørsmålet er imidlertid om DT har penger til dette. Selskapet skal riktignok hente inn kapital, men på den annen side er gjelden på hele 107 milliarder DM, blant annet på grunn av den raske utbygningen av infrastruktur i tidligere Øst-Tyskland. Denne gjelden skal ned til 65 milliarder i løpet av tre år, sa Ron Sommer da han var i London. Da kan man lure på om selskapet har råd til så mange andre sprell i årene som kommer. Men en av måtene å kutte kostnader på, er allerede bestemt: I løpet av de kommende 3 årene skal antallet ansatte i DT reduseres med 60 prosent til 170 000.

Annonse


Annonse


Annonse