Annonse


Apple med ny Newton

De nye maskinene tar i større grad enn tidligere Newton-modeller i bruk PC-liknende egenskaper og er mindre avhengig av teknologi for gjenkjenning av håndskrift som var en av hovedgrunnene til at den forrige generasjonen av Newton ikke ble noen suksess. Den nye kontormodellen av Newton, som har fått navnet MessagePad2000 inkluderer Internett-muligheter som for eksempel elektronisk post, tilgang til wold wide web og en innebygget tekstbehandler og regneark.

Maskinen vil få en pris på rundt 1000 dollar her i USA. eMate300 er skolemodellen som er rettet mot elever i grunn- og videregående skole. Den er laget for å jobbe opp mot en Mac eller WindowsPC. Den vil gjøre det mulig for studenter å arbeide hvor som helst og prisen antas å ville havne rundt 800 dollar.
– De nye Newton-maskinene er et bevis på Apples stadige satsing på innovasjon, sier Apple-sjefen Gil Amelio.

Annonse