Annonse


Telefonkatalogen på CD

På denne lille CD-platen finnes 3,1 million oppføringer i 435 kommuner og 1613 bransjer. Et imponerende personarkiv spør du oss. Vi fant raskt fram til både fjerne og tildels nære slektninger vi ikke vistte hvor bodde.
Søketiden varierte sterkt. Fra noen få sekunder hvis du søkte på hele navnet korrekt til flere minutter hvis du søkte på navn der vi bare beskrev deler av navnet som deler av innholdet.

Ett er iallfall sikkert: Dette er et sterkt redskap for mange bedrifter og uhyre nyttig for meg som journalist. Den store svakheten vi fant ved en første test var at platen må være brent forfor flere måneder siden. Vi testet flere nummer som er meldt inn det siste halve året uten å finne dem. På Opplysningen 180 var de imidlertid fullt oppdatert. Du får en enbrukerplate for 500 kroner, men må betale 1500 kroner om du skal ha en ny plate fire ganger i året. Det er derfor åpenbart at Telenor har ambisjoner om raskere oppdatering.

Foreløpig har ikke Datatilsynet funnet sikkerheten god nok til å publisere katalogen på Internett, men for større bedrifter tilbyr NIT, AS EDB, DnB, Telebank, SDS og PMS online-versjoner.

Se nærmere omtale i neste nummer avTelecom Revy, torsdag 31. oktober.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse