Annonse


NC-koalisjon dødsdømt?

Ifølge Gartner Group er NC-konseptet dømt til å dø ut på forhånd. Analysefirmaet kaller det hele «Leverandører-mot-Microsoft»-koalisjonen. Det dreier seg om en koalisjon der partnere er for ulike til å holde sammen. Gartner Group har ingen tro på NC Reference Profile, og peker også på at det mangler en flora av støtteprodukter, melder Computer Sweden.

Derimot tror Gartner Group bestemt på diskløse person-datamaskiner. Hele 40 prosent av internasjonale storbedrifter planlegger kjøp av slike før 1999. To år senere er tallet hele 60 prosent. De peker på at Oracle arbeider med en konsept der operativsystemet brennnes inn i maskinvaren mens SUN, Apple og Acer satser på en konsept der Ncen likner mye mer på en vanlig PC. Med andre ord: Gartner Group tror konseptet bak Ncen holder, men ikke alliansen bak.

Annonse


Annonse


Annonse