Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft eller Lotus?

Det er full krig mellom Lotus Notes og Microsoft Exchange etter at Zona Research har lagt fram en studie som konkluderer med at Exchange er 47 prosent billigere.

Undersøkelsen konkluderer med at Microsoft Exchange er 47 prosent billigere å anskaffe og drifte enn Lotus Notes. I undersøkelsen blir det ifølge Datamation hevdet at kostnadene for anskaffelse, installasjon, og support over en tre-års periode er 388 dollar for Exchange og 727 dollar for Notes.

Overfor Computer Sweden har Per Willén som er produktsjef for Lotus i Norden hevdet at undersøkelsen ikke er seriøs. Lotus hevder at hele undersøkelsen ikke er uavhengig fordi den er betalt og initiert av Microsoft, at det er sammenliknet ulike Notes-versjoner med de siste Exchange-versjoner og at det overhodet ikke er lagt vekt på de sentrale gruppeversjonene som er helt essensielle i Notes.