Annonse


– Java endrer alt!

Selvtilit er ikke den største mangelvaren hos Sun microsystems for tida – og aller minst hos markedssjef Anil Gadre i Sun Microsystems.
Dagen før Dagen er forventningene store i Sun-leiren, og det settes inn store ressurser på at verdenspressen skal få den samme halleluja-stemningen som de ansatte i Sun tydeligvis har fått hamret i seg. Og budskapet om den nye IT-æraen Java er enkelt nok: «Write once, run anywhere, on anything, safely».
– Javabaserte applikasjoner kommer overalt. Du vil finne det i mobiltelefoner, digitale set-top-bokser for tilkobling til fjernsynsapparatet hjemme, digitale kiosker, i vaskemaskiner, bærbare datamaskiner – ja, java betyr endatil at du kan lage ditt eget operativsystem for å kjøre på din egendefinerte browser, sier Anil Gadre, som helst omtaler Java som «The small, inexpencive thing that makes it happen».
For ti år siden var Sun-slagordet «The network is the computer». Nå er det en realitet, og morgendagen vil vise at Sun ikke snakker «bullshit», for å bruke Gadres egene ord. Tirsdag vil nemlig Sun lansere en bred produktlinje som en gang for alle avviser skeptikernes utsagn om at Java er nok et eksempel på det man i databransjen ynder å kalle «wishware».
– Java-basert databehandling er her, det er trygt, og store kunder bruker det, sier Gadre.

Morgendagen vil vise hva som er fett flesk og hva som ligger på tallerkenen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse