Annonse


– Java endrer alt!

Selvtilit er ikke den største mangelvaren hos Sun microsystems for tida – og aller minst hos markedssjef Anil Gadre i Sun Microsystems.
Dagen før Dagen er forventningene store i Sun-leiren, og det settes inn store ressurser på at verdenspressen skal få den samme halleluja-stemningen som de ansatte i Sun tydeligvis har fått hamret i seg. Og budskapet om den nye IT-æraen Java er enkelt nok: «Write once, run anywhere, on anything, safely».
– Javabaserte applikasjoner kommer overalt. Du vil finne det i mobiltelefoner, digitale set-top-bokser for tilkobling til fjernsynsapparatet hjemme, digitale kiosker, i vaskemaskiner, bærbare datamaskiner – ja, java betyr endatil at du kan lage ditt eget operativsystem for å kjøre på din egendefinerte browser, sier Anil Gadre, som helst omtaler Java som «The small, inexpencive thing that makes it happen».
For ti år siden var Sun-slagordet «The network is the computer». Nå er det en realitet, og morgendagen vil vise at Sun ikke snakker «bullshit», for å bruke Gadres egene ord. Tirsdag vil nemlig Sun lansere en bred produktlinje som en gang for alle avviser skeptikernes utsagn om at Java er nok et eksempel på det man i databransjen ynder å kalle «wishware».
– Java-basert databehandling er her, det er trygt, og store kunder bruker det, sier Gadre.

Morgendagen vil vise hva som er fett flesk og hva som ligger på tallerkenen.

Annonse