Annonse


Svenske Netcom i Danmark

NetCom eier allerede svenske Tele2 og Comviq, samt blant annet Tele3 og 25 prosent av norske NetCom GSM når det nå satser på det danske markedet. De danske ambisjonene er det ingenting å si på. I følge Ebbe Jørgensen, NetComs administrerende direktør i Danmark, har selskapet allerde omlag 1000 danske kunder. – Vårt mål er å ha 10 prosent av markedet i desember neste år, sier Jørgensen til Dagens Industri. – Dette tilsvarer en årlig omsetning på 250 millioner kroner.
Måten å nå dette målet på, er å underby Tele Danmark med omlag 15 prosent. Netcom Systems eies forøvrig av Kinnevik-gruppen, som opprettet selskapet i 1993, sammen med blant andre engelske Cable & Wireless, som nylig byttet sine 39,9 prosent av Tele2 med 9,5 prosent i Netcom. For øyeblikket er svenske Tele2 den sterkeste delen av NetCom-konsernet, med hele 60 prosent av det svenske Internett-markedet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse