Annonse


Database-pakker på vei

– Jeg er overbevist om at utviklingen vil gå i retning av mer standardiserte produkter – løsninger for forskjellige bransjer eller oppgaver, sier Sybase Norges produktsjef for databaseverktøy, Jone F. Aarre, som holder til i Stavanger.
Sybase-sjefen selv, Mitchell Kertzmann, som kommer fra det innfusjonerte selskapet Powersoft, sa på en pressekonferanse under Sybase brukerkonferanse i Barcelona sist tirsdag at alle i programvarebransjen er opptatt av hva Microsoft gjør: – Når Microsoft kommer dit vi er i dag, ønsker vi å være langt avgårde. Kravene til at vi kan levere billigere og enklere produkter øker kraftig i tiden som kommer, sa han, og understreket behovet for evige kostnadskutt i organisasjonen.
I motsetning til andre markeder for programvare er databasemarkedet preget av at kundene kjøper selve databasemotoren, verktøyer for programmering. Og, i tillegg til å legge beslag på store ressurser i egen IT-avdeling, kjøpes konsulent-tjenester fra databaseleverandørene og verktøy-makerne i stor stil. – Litt av problemet er at IT-avdelingene i store bedrifter sjelden er fornøyd med løsninger andre har utviklet. De foretrekker å lage sine applikasjoner selv, og i endel tilfeller er dette riktig bruk av ressurser, sier Jone F. Aarre. – Likevel tror jeg behovet for å spare utviklingskostnader vil føre til mer konfeksjon i stedet for skreddersøm for flere av denne type kunder.