Hopp til navigasjon Hopp til innhold

CD-kvalitet på nettet

Bell Laboratories hevder å ha utviklet en teknologi som komprimerer tale og musikk slik at det gir samme kvalitet over Internett som det vanlig telefoni gir.

Dersom denne teknologien holder hva den lover, kan ledelsen hos teleoperatører som i dag sitter en smule urolig og ser på utviklingen av Internett-telefoni, ha fått en ny ladning maur i underbenklærne. For ett år siden forsøkte en gruppe «mindre» teleoperatører (under 100 millioner dollar i omsetning) å få myndighetene til å stanse Internett-telefoni via lovverket.

Bells teknologi er en del av produkt-familien Media Plus. I følge nyhetsbrevet Network Briefing hevder selskapet at teknologien gir mulighet til toveis telefoni via PC’er og utstyr for Internett-telefoni. Kvaliteten skal være på CD-nivå. Det gir også mulighet for musikk og radio i sann tid over nettet. Teknologien blir tilgjengelig på markedet i siste kvartal i år.