Annonse


Nettpenger

Systemet baserer seg på smartkort av samme type som de fleste er velkjent med fra systemet forretningsbankene bruker, melder Reuter. Ved å taste inn en personlig kode aktiviseres rutiner på Internett som bare kunden selv kan kjenne. Denne koden skal visstnok være sikrere enn andre kodesystemer som er utviklet. Forskerene i Singapore hevder at systemet er så sikkert at det kan brukes til overføring av store transasksjoner for eksempel mellom banker. Dette er på ingen måte det eneste betalingssystemet på Internett. Den mest kjente betalingsalgoritmen, DES, er innført i en rekke systsmer. Kryptering er også blitt vanlig. Sikkerhetseksperter Dagens Telecom har snakket med sier at de mener kjente algoritmer for betalingstjenester kan nyttes så vel på Internett som i vanlige banktjenester. DES-algoritmen er for eksempel nå kommet i en utvidet versjon som gjør koden mye vanskeligere å knekke.

Annonse