Annonse


Driftsoverskudd

Pannon har for øyeblikket 140 000 abonnenter, et tall som i følge selskapets administrende direktør Emri Gussie vil øke til 170 000 – 200 000 innen årets utgang. Dette vil være nok til å sikre driftsoverskudd i år og reelt overskudd neste år, til tross for at selskapet hittil har investert 270 millioner dollar i Ungarn. Den tyngste posten er infrastruktur, og også neste år kommer nettutbygningen til å koste mye: Selskapet har nettopp fått kreditter fra Den europeiske Investeringsbank (EIB) på 175 milloner dollar, og 85 prosent av dette skal brukes på nettutbygning.
Pannons konkurrent på det ungarske GSM-markedet, Westel 900 Rt, har nettopp fått sin kunde nr. 200 000. I følge Emri Gussie kommer de to selskapene til å ha bortimot 1,5 millioner abonnenter hver innen år 2001.
Blant Pannons eiere finner vi europeiske teleoperatører som Tele Danmark, Telenor (ved Telenor Invest), Telia International, Telecom Finland OY og PTT Holland.